Русия е изстреляла близо 7400 ракети от различни видове по Украйна по

...
Русия е изстреляла близо 7400 ракети от различни видове по Украйна по
Коментари Харесай

Киев: От началото на войната Русия е изстреляла 7400 ракети по Украйна

Русия е изстреляла близо 7400 ракети от разнообразни видове по Украйна по време на войната от 24 февруари 2022 г насам. Това оповестиха от отдела за стратегически връзки на Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна (Stratcom), представен от съветската работа на " Би Би Си ".

" Една трета от това количество бяха ракети С-300 и С-400 . Около 900 броя са балистичните ракети " Искандер-М ". " Вече са употребявани 48 ракети " Кинжал ", се споделя в отчета.

Според въоръжените сили на Украйна, с изключение на с ракети, Руската федерация е атакувала Украйна с към 3700 ударни дрона от вида " Шахед " . От тях украинската войска оповестяват че са унищожили към 2900.

Експлозии на мини в Украйна са умъртвили 277 души от началото на войната през февруари 2022 година Сред тях има 14 деца , цитира цифрите представителят на Държавната работа за изключителни обстановки на Украйна Александър Хорунжий.

От февруари 2022 година са обезвредени 464 хиляди взривоопасни обекта, в това число 3145 авиационни бомби.

Една трета от територията на Украйна се смята за минирана , както по-рано заяви интернационалният изчерпателен център Globsec Украйна е най-голямата минирана територия в света, надминавайки даже Афганистан и Сирия по този индикатор.
 Киев: Седем от осем шахеди свалени през нощта
Киев: Седем от осем шахеди свалени през нощта

Не се оповестява къде е попаднал единственият несвален дрон
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР